Schilderijen/tekeningen in acrylverf, potlood, aquarelkrijt en houtskool. Portretten of interessante dagelijkse situaties.

uit 2004 tot 2011 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Zonder titel 2011 1

2011

Zelfs wanneer je heel dichtbij de ander bent, kun je niet weten wat er zich in hem- of haar afspeelt. Je kunt er alleen naar raden. Afwezigheid en aanwezigheid, intimiteit en buitengesloten worden tegelijkertijd: de huid is de grens. Kom je dichtbij het schilderij, dan zie je vlekken verf, krijtstrepen en papier, de buitenkant, de huid. Onthult een schilderij zich als je langer kijkt?

Innervisions

2010

Ontspannen in bad, dromend,  liggend... Haar ogen zijn gesloten en je kunt je afvragen waar de vrouw aan denkt.

Close up 2

2010

Wanneer je een bad neemt of doucht, staat de tijd even stil. Het is een moment waarop je in gedachten verzonken bent en daardoor afwezig lijkt voor de omgeving.

Ik schilder die momenten graag; meestal is dit een mens in een introverte houding. Doordat deze mens jou als toeschouwer niet aankijkt, kun je ook een beetje rondkijken en overpeinzen, meedelen in dit moment.
 

Close up 1

2010

Wanneer je een bad neemt of doucht, staat de tijd even stil. Het is een moment waarop je in gedachten verzonken bent en daardoor afwezig lijkt voor de omgeving. Ik schilder die momenten graag; meestal is dit een mens in een introverte houding. Doordat deze mens jou als toeschouwer niet aankijkt, kun je ook een beetje rondkijken en overpeinzen, meedelen in dit moment.

nieuwe dromen

2009

Wanneer de vrouw droomt, worden haar dromen werkelijkheid. De vogels zijn haar gedachten, haar dromen: ze vliegen op en krijgen de ruimte en vrijheid.

Tirza IV

2004

De vierde uit de reeks tekeningen van een slapende vrouw. Houtskool en acrylverf.

Tirza III

2004

En de derde uit de reeks Tirza. Een slapende vrouw. Houtskool en acrylverf.

Tirza II

2004

De tweede uit de reeks tekeningen van een slapende vrouw.

Tirza I

2004

Dit is een tekening van een slapende vrouw. De eerste uit een serie. Mijn aandacht ging uit naar de lichtval en het tere van de slaap.

jongetjes in zwembad

2008

Twee jongetjes in een zwembad. Potlood op papier. De tekening is ingelijst achter glas met een passe-partout.

voetbal

2007

Tekening van twee voetballers.

Strandbad Holzminden 1950

2006

Dit is een deel van een foto uit 1950. 'Strandbad Holzminden' staat er achterop. De meisjes kijken alsof ze nog niet vaak een fotograaf hebben gezien.