Computers, wat een prachtige uitvindingen zijn het toch! Mijn grote liefde is op dit moment Inkscape, een zeer uitgebreid tekenprogramma. En laat ik er ook meteen een boek over mogen hebben schrijven! Echt waar, binnenkort is het te koop via boekwinkels en natuurlijk online. De titel is Basiscursus GIMP, Inkscape en Scribus.

Hier is de link naar de website van de uitgeverij:

http://www.academicservice.nl/site/ict/details.html?prod=20071059

 

Wanneer je deze namen kent, gaat je hart misschien wat sneller kloppen. Is dit Chinees voor je, dan volgt hier een korte uitleg:

Alledrie de programma's zijn open source en ook helemaal gratis. Ze werken onder besturingssystemen als Windows, Linux en Apple.

- GIMP is een fotobewerkings- en tekenprogramma

- Inkscape is om vectortekeningen mee te maken, heel geschikt vor illustraties

- Scribus is een DTP programma, voor de opmaak van bijvoorbeeld tijdschriften en boeken

Dit boek heb ik samen geschreven met Paul Matthijsse en Just Vecht, respectievelijk de auteurs van het GIMP en Scribus gedeelte. We hebben dus elk 1/3 gevuld en veel overleg gepleegd om de samenwerking tussen de programma's ook duidelijk te kunnen maken. De basiscursus wordt uitgegeven door Academic Service. Het is voor het eerst naar mijn weten, dat er in het Nederlands gepubliceerd wordt over Inkscape en aan mij de eer om dat deel van het boek te schrijven. Hopelijk is dit het eerste, maar niet het laatste boek in het Nederlands over dit prachtige computerprogramma.

Reageer op dit bericht